Welke spaar- of winkelcreditcard biedt het meeste voordeel?

Ontdek welke creditcard het beste bij u past

Voor veel mensen is een ‘losse’ creditcard de ideale keuze. De ANWB Visa Card bijvoorbeeld, de KLM Flying Blue creditcard of de Bijenkorf Card. Om zoveel mogelijk aan de specifieke wensen van hun klanten tegemoet te komen, bieden de ANWB, de KLM en de Bijenkorf verschillende creditcards aan. Welke creditcard u het meeste voordeel biedt? Ontdek het hier.

Daarnaast biedt de ANWB nog de Visa Jongeren Card en een Extra Card waarvan bijvoorbeeld uw partner gebruik kan maken.

Mark
Image
Credits: @Bijenkorf Card Perzonalized Mobile Video

Een persoonsgebonden keuze

De creditcard keuze van de ANWB, de KLM en de Bijenkorf is gericht op uw persoonlijke situatie. Maakt u bijvoorbeeld regelmatig gebruik van uw creditcard, of blijft dit beperkt tot een paar keer per jaar? Heeft u een gezin, bent u met z’n tweetjes of bent u alleenstaand? Dan kunt u door de verschillende creditcard soorten ook hierop uw keuze baseren.

Verschillende soorten ANWB Visa Card

De ANWB Visa Card is een populaire ‘losse’ creditcard. Daarin wordt u door de ANWB de keuze geboden uit drie verschillende creditcard soorten: de reguliere Visa Card, de Visa Silver Card en de Visa Gold Card. Daarnaast biedt de ANWB nog de Visa Jongeren Card en een Extra Card waarvan bijvoorbeeld uw partner gebruik kan maken.

 • Image Bekijken Goed tot uitstekend Credit Aanbevolen (670-850)
  ANWB Visa Gold Card
  MoneyButler's Beoordeling: 4.75/5
  Met de ANWB Visa Gold Card profiteer je ten opzichte van de reguliere Visa Card van nog meer zekerheid en extra’s.
  Kosten p jaar: 37.50
  Uitgave limiet: € 5000
  Promotie: 50% korting
 • Image Bekijken Slecht tot redelijk Credit Aanbevolen (300-670)
  ANWB Visa Silver Card
  MoneyButler's Beoordeling: 4/5
  Waar je reis ook heen gaat, het is handig om een creditcard mee te nemen. Het biedt namelijk extra zekerheden; zo heb je altijd geld achter de hand bij onvoorziene uitgaven. Maar ook profiteer je van veel betaalgemak.
  Kosten p jaar: 26.50
  Uitgave limiet: € 3500
  Promotie: 50% korting

Creditcardkeuze en inkomensvereiste

Voor de aanvraag van een reguliere ANWB Visa Card geldt een inkomensvereiste van € 1.150,- netto maandinkomen. Dit is € 1.200,- voor de Visa Silver Card en € 1.250,- voor de Visa Gold Card. Jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar kunnen kiezen voor de Visa Jongeren Card. Deze creditcard heeft een lagere bestedingslimiet. Dit betekent dat van de inkomensvereiste afgeweken kan worden.

De Flying Blue creditcards van KLM

KLM werkt voor haar creditcards samen met American Express. U kunt hierbij kiezen uit vier Flying Blue creditcards: de Entry Card, de Silver Card, de Gold Card en de Platinum Card. U kunt los van uw Flying Blue deelnemersniveau voor een van deze vier creditcards kiezen. Ook wordt u bij de aanvraag van de Flying Blue creditcard extra Miles geboden. Andere services die u geboden worden zijn ‘Fly now Pay later’ en ‘Share & Fly. Verder is het zo dat des te meer u deze creditcards gebruikt, des te meer voordelen u krijgt.

 • Image Bekijken Goed tot uitstekend krediet aanbevolen (670-850)?
  American Express Flying Blue Gold
  MoneyButler's Beoordeling: 3/5
  Spaar vliegensvlug voor onvergetelijke reizen Met de Flying Blue – American Express Gold Card
  Kosten p jaar: 170
  Uitgave limiet: € -
  Promotie: €85 + 20.000 Miles
 • Image Bekijken Goed tot uitstekend krediet aanbevolen (670-850)?
  American Express Flying Blue Platinum
  MoneyButler's Beoordeling: 3/5
  Welke Flying Blue - American Express kaart u ook kiest, deze voordelen krijgt u altijd.
  Kosten p jaar: 600
  Uitgave limiet: € -
  Promotie: €300 + 20.000 Award

De Bijenkorf Card: drie niveaus

Bij de Bijenkorf Card heeft u de keuze uit drie cardniveaus. Dit zijn de Silver Member Card, de Diamond Member Card en de Black Diamond Member Card. Hoewel de jaarlijkse bijdrage voor alle drie de cards dezelfde is, namelijk € 16,50, verschillen de cards op basis van de jaarlijkse uitgaven die u bij de Bijenkorf doet. Het aantal punten dat u hierbij spaart, wordt groter naar mate de jaarlijkse uitgaven toenemen.

Jaarlijkse uitgaven bij de Bijenkorf

De Bijenkorf Silver Card is het starniveau en u spaart 1 punt per € 1,- die u bij de Bijenkorf uitgeeft. Voor een jaarlijkse uitgave van € 2.500,- tot € 7.500,- komt u in aanmerking voor de Diamond Card en spaart u 1,4 punt per € 1,-. Bedraagt uw jaarlijkse uitgave bij de Bijenkorf € 10.000,- of meer, dan kunt u de Black Diamond Card aanschaffen en spaart u 2 punten per € 1,-.

Dus...

Terugkomend op de vraag welke spaar- of winkelcard u nu het meeste voordeel biedt: dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Winkelt u graag bij de Bijenkorf, dan is de Bijenkorf Card een logischer keuze dan bijvoorbeeld de KLM Flying Blue creditcard. Vliegt u echter veel en spaart u Miles, dan verdient deze creditcard de aanbeveling. Bent u lid van de ANWB, dan biedt deze creditcard u veel extra voordelen. Eenmaal de keuze gemaakt, kiest u bij al deze drie creditcardaanbieders eenvoudig voor het niveau dat aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren.


Vond je dit artikel leuk?

Share Article
Social share whatsapp
Image
Mark
Specialist Creditcards bij MoneyButler.nl

Je zou ook kunnen genieten

Wacht niet langer, schrijf je nu gratis in.

We zullen uw e-mailadres nooit delen