Welke soorten reguliere creditcards bestaan er?

Classificaties van reguliere credicards

De meest voorkomende creditcard maatschappijen zijn: Visa, Mastercard & American Express. Visa wordt met 30 miljoen aangesloten wereldwijde betaalpunten het meest geaccepteerd. Daarna volgt Mastercard met ongeveer 23 miljoen betaalpunten. Als derde volgt American Express met een dekking van ongeveer 6 miljoen betaalpunten.

Classificaties van reguliere credicards

Elk van deze drie kaartsoorten (Visa, Mastercard & American Express) kan onderverdeeld worden in verschillende klassen. Bent u op zoek naar een gratis of goedkope creditcard, heeft u liever een golden creditcard of zoekt u bijvoorbeeld liever een kaart voor zakelijk gebruik? Om u een zo goed mogelijk beeld te geven hebben we alle reguliere creditcards onderverdeeld in de volgende productgroepen:

Bekende creditcard maatschappijen (zie boven)

  • Gratis creditcards
  • Goedkope creditcards
  • Goede doelen creditcards
  • Gold creditcards
  • Zakelijke creditcards

Heeft u een goedkope creditcard naar keuze gevonden? Dan kunt u deze direct online aanvragen.

"Goedkope creditcards zijn beschikbaar tegen ongeveer € 17,50 tot € 36,50 euro per jaar."

Mark
Image
Credits: @ExtremeTech

Bekende creditcard maatschappijen

Visa

Met een Visa Card kun je genieten van wereldwijd betaalgemak. Met deze kaart kun je in 200 landen en regio's betalen. Bij zo'n 38 miljoen betaalpunten en 2 miljoen pinautomaten kun je gemakkelijk aan geld komen. Ook dekken sommige Visa Cards bezorging-schade. Dit is mogelijk met de kaarten waarbij je een hoger bestedingslimiet hebt. Wanneer je geen negatieve BKR registratie hebt en een minimaal inkomen van € 1.150 per maand kom je in aanmerking komen voor een Visa Card. Naast het instapmodel (de Classic Card) heeft Visa nog andere creditcards zoals de Visa Gold (met een hogere bestedingslimiet) en de Visa Business (voor kleine en middelgrote ondernemingen).

MasterCard

Veel Nederlandse banken geven creditcards uit van MasterCard (ICS). Met deze creditcard kunt u bij 36 miljoen betaalpunten en 1.5 miljoen pinautomaten terecht. Doordat veel banken samenwerken met MasterCard gebruiken veel consumenten deze kaart. Hierdoor kan het wel per kaart en per bank verschillen aan welke voorwaarden u moet voldoen (door bijvoorbeeld een bankrekening bij deze bank te hebben). MasterCard geeft ook creditcards uit in eigen beheer (en onder eigen naam). Een voorbeeld hiervan is de Classic Card. Hiervoor moet u minimaal een inkomen hebben van € 1.150 per maand zonder BKR registratie.

American Express

American Express creditcards zijn ook wereldwijd te gebruiken. Vaak zijn deze kaarten toch wel voor de wat hogere inkomens. Voor de meest basic kaart komt u in aanmerking wanneer u geen negatieve BKR registratie heeft en een minimaal jaarinkomen heeft van minimaal €18.000. Wanneer je je kaart gebruikt voor het betalen verdien je punten waarmee kunt sparen voor kortingen op hotels en restaurants, concerten en producten. Met de exclusieve creditcards van American Express kun je ook toegang krijgen tot lounges op vliegvelden en een unieke reisservice die zorgt voor volledige ontzorging tijdens de reizen die u maakt.

Gratis creditcards

Aan alle creditcards in Nederland zitten kosten verbonden - gratis creditcards bestaan helaas niet. Er bestaat wel een aantal kaarten die het eerste jaar gratis in gebruik zijn en waarbij de (bescheiden) vaste kosten pas in het tweede jaar beginnen. Voorbeelden hiervan zijn de Visa Worldcard, Visa Worldcard Photo en de Panda Visa card.

Goedkope creditcards

Wel de lusten en niet (of beperkt) de lasten? Gelukkig zijn creditcards er in alle soorten en maten en met allerlei soorten extra services. Goedkope creditcards zijn beschikbaar tegen ongeveer € 17,50 tot € 36,50 euro per jaar. Denk dan aan bijvoorbeeld de Mastercard Classic, de Mastercard Photo en de Mastercard Gold.

Goede doelen creditcards

Wilt u uw creditcard gebruiken en tegelijkertijd een goed doel steunen zonder dat het u extra kost? Er zijn uiteenlopende creditcards beschikbaar die bij elke transactie automatisch een bepaald bedrag aan een goed doel schenken.

Een passende creditcard die is verbonden aan het goed doel kunt u online aanvragen ongeacht bij welke bank u zit. Voorbeelden van goede doelen creditcards zijn: Panda Visa Card (steunen van het Wereld Natuur Fonds), KLM Flying Blue Card en Blue (beiden van American Express - het doneren van airmiles aan projecten van KLM Care).

Gold creditcards

Deze creditcard staat garant voor extra veel service en gemak. De jaarlijkse kosten zijn hoger dan de reguliere creditcards maar de extra services die daar tegenover staan lopen erg uiteen. Denk bijvoorbeeld aan extra verzekeringsdekking, meer (en persoonlijke) service en hogere bestedingslimieten.

Zakelijke creditcards

Zakelijke creditcards bieden meer inzicht en controle, beperken uw administratieve lasten en bieden meer maatwerk. Vooral American Express Business en Visa bieden deze mogelijkheden.


Vond je dit artikel leuk?

Share Article
Social share whatsapp
Image
Mark
Specialist Creditcards bij MoneyButler.nl

Je zou ook kunnen genieten

Wacht niet langer, schrijf je nu gratis in.

We zullen uw e-mailadres nooit delen