Wat is mijn bestedingslimiet?

Bij veel creditcards is het mogelijk je limiet te verhogen, wel is dit vaak inkomensafhankelijk en zal de bank bij het BKR checken of zo’n verhoging in jouw geval verantwoord is.

Verschillen per kaart.

Je bestedingslimiet is het maximale bedrag dat je per maand kunt uitgeven met je creditcard. Dit limiet hangt af van het soort kaart dat je hebt en kan per kaart flink uiteenlopen. Maar eindeloos shoppen is zelden het geval, vaak is de standaardlimiet van een creditcard €1000, maar €5000 en €10.000 zijn ook zeker niet uitzonderlijk. Nóg meer kan ook, zo heeft de ING Platinumcard een limiet van €20.000.

Inkomen.

Je limiet hangt samen met je inkomen; een student heeft een ander limiet dan een CEO van een groot bedrijf. Bij veel creditcards is het mogelijk je limiet te verhogen, wel is dit vaak inkomensafhankelijk en zal de bank bij het BKR checken of zo’n verhoging in jouw geval verantwoord is. Ook is het voor ZZP-ers lastiger hun limiet te verhogen dan voor mensen met een vaste baan.

Heb je een prepaid creditcard? Dan bepaalt het bedrag dat je vooraf stort wat je limiet is.

Mark
Image
Credits: @theguardian

Aflossen.

Vooral op reis komt een creditcard goed van pas en wanneer je limiet niet heel hoog is zit je snel aan het maximale bedrag. Tussentijds aflossen kan dan goed van pas komen om te kunnen blijven betalen met je creditcard en geld storten op de kaart is ook een optie om het limiet te vergroten.

Heb je een prepaid creditcard? Dan bepaalt het bedrag dat je vooraf stort wat je limiet is. Hoe meer geld je stort, hoe hoger je limiet.

Reserveringen.

Belangrijk om te weten is dat reserveringen ook meetellen. Als je bestedingslimiet bijvoorbeeld €1000 is en je een borg moet betalen van €600, blijft er nog maar €400 totdat de borg weer wordt vrijgegeven. Je creditcard wordt niet belast (tenzij je iets doet waardoor je je borg verliest) maar je limiet wordt wel (tijdelijk) beperkt. Als je een verre reis gaat maken en verwacht je creditcard veel te zullen gaan gebruiken, kijk dan naar de mogelijkheden voor het verhogen van je limiet.

Limiet checken.

Weet je niet wat het limiet van jouw kaart is? Als je inlogt bij je aanbieder, via je browser of een app, kun je dit zien.

Een hoog limiet klinkt misschien aantrekkelijk, maar denk na over de gevolgen wanneer je niet kunt aflossen.


Vond je dit artikel leuk?

Share Article
Social share whatsapp
Image
Mark
Specialist Creditcards bij MoneyButler.nl

Je zou ook kunnen genieten

Wacht niet langer, schrijf je nu gratis in.

We zullen uw e-mailadres nooit delen