Heb je een ING rekening en creditcard? 5 praktische tips & trucs.

De ene bank is de andere niet en dat geldt ook voor de creditcards die zij verstrekken, de voorwaarden en voor- en nadelen die hier aan vast zitten. Hieronder lees je vijf zaken die goed zijn om te weten wanneer je een rekening en creditcard hebt van de ING of overweegt er een aan te vragen.

De ING app

De ING ‘Mobiel Bankieren App’ is heel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Inloggen doe je met een pincode of vingerafdruk en je hebt geen andere apparaten, kastjes of readers en pinpassen nodig.

Je ziet in de app een online overzicht van al je betaalrekeningen, spaarrekeningen en creditcards. Wanneer je naar je creditcardoverzicht gaat zie je meteen welk bedrag openstaat, en je dus al gebruikt hebt, en wat er nog te besteden is. Je ziet dit niet alleen in getallen, maar ook op een grote balk die is ingekleurd aan de hand van wat je al hebt uitgegeven. Zo zie je heel duidelijk of het einde van je limiet al in zicht is en hoeveel ruimte je nog hebt om te besteden.

Ook staat zichtbaar bovenaan het overzicht wat de tijdsperiode is, bijvoorbeeld ‘4 dec. 2018 t/m 3 jan. 2018’. Je ziet dus meteen dat op 4 januari het openstaande bedrag wordt afgeschreven. Terugkijken in je uitgaven is ook mogelijk, je kunt tot iets meer dan een jaar terughalen in de app. Als je meer wil zien kun je inloggen op de ING website.

Tot slot is alle informatie met betrekking tot je creditcard handig te zien in de app. Goed om te weten is dat onder het tab ‘contact’ de gegevens van de ING Alarmlijn staan. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week contact met ze opnemen om vermissing of diefstal van je kaart te melden en je pasjes te laten blokkeren.

Aankopen zijn een heel jaar verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Bij de Creditcard is dit 180 dagen.

Mark
Image
Credits: @finder

Tussentijds Creditcard aflossen

Een groot voordeel van de ING Creditcard is de mogelijkheid om tussentijds af te lossen. De limiet mag dan tot maximaal €5000 zijn, tussentijds aflossen verruimt dit bedrag en dat kan op vakantie heel handig zijn wanneer betalingen met een gewone betaalpas niet mogelijk zijn en het einde van je limiet sneller in zicht is.

Het aflossen is ook nog eens heel gemakkelijk als je gebruik maakt van de Mobiel Bankieren App. Hierin zie je overzichtelijk je creditcard gebruik en met één druk op de ‘aflossen’ knop kun je zien welke bedrag openstaat en invullen hoeveel je wil aflossen. Dit bedrag wordt direct van je betaalrekening opgenomen en staat na 2 werkdagen in het overzicht.

Let wel op, de automatische afschrijving van je kaart doet de ING aan het begin van elke nieuwe maand. Op dat moment en de dagen ervoor kun je beter niet zelf aflossen omdat de betalingen elkaar misschien kruisen en je dan dubbel aflost.

Platinumcard

Ga je veel op reis? Dan is de Platinumcard wellicht een goede optie voor jou. De kosten van deze kaart zijn €49,80 per jaar en daarmee is hij €32,40 duurder dan de standaard Creditcard. Voor dat geld zijn er wel een aantal extra’s inbegrepen, die vooral op reis goed van pas komen.

Zo is een eigen risico bij autohuur gedekt tot €500, is bagage verzekerd en zit er tevens een hulpverlenings- en vluchtvertragingsverzekering bij in. Ook hulpverlening als je ziek wordt in het buitenland is verzekerd met de Platinumcard. Check dus welke zaken je wil laten verzekeren voordat je weggaat, wat dit kost en of je met de Platinumcard goedkoper uit bent. Misbruik is ook gedekt, net als bij de gewone creditcard. Aankopen zijn een heel jaar verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Bij de Creditcard is dit 180 dagen.

De Platinumcard komt ook goed van pas als je een fanatieke Puntenspaarder bent. Met Punten kun je bij de ING allerlei voordelen en producten kopen. Je krijgt voor het activeren van de kaart en het eerste gebruik al 3.5000 punten. In de online Puntenwinkel kun je shoppen voor leuke dagjes uit, voordeelbonnen en allerlei mooie spullen. Tevens is het schenken van Punten aan goede doelen een optie.

De Platinumcard is gewoon voor particulieren, voor een zakelijke creditcard zijn er andere opties. Om daarvan gebruik te maken moet je eerst een ‘Ondernemerspakket’ aanvragen bij een ING kantoor, daarna kun je internetbankieren met Mijn ING Zakelijk.

Contant geld opnemen

Met een creditcard contant geld opnemen kan vrijwel overal ter wereld, maar gratis is dat in de meeste gevallen niet. Met een ING creditcard betaal je voor het opnemen van euro’s bij een geldautomaat €4,50 transactiekosten en 2% van het opgenomen bedrag. Pin je een andere munteenheid dan komt daar ook nog 2% koersopslag bij. Deze kosten kunnen dus aardig oplopen. Met de ING pinpas betaal je voor het opnemen van euro’s binnen EER-landen helemaal niets. Euro’s opnemen in andere landen kost €2,25 per opname en een andere munteenheid pinnen kost hetzelfde plus 1,1% koersopslag.

Het loont dus zeker om te checken of je met je gewone ING betaalpas ook geld kunt opnemen bij een pinautomaat in het buitenland. Want in heel veel gevallen kan dit, zelfs buiten Europa, en het kan je behoorlijk wat geld schelen.

Tot slot is de daglimiet voor geld opnemen in het buitenland €500 bij een gewone betaalpas en €400 met de ING Creditcard. De Platinumcard heeft een maximum van €1000, die bij beide kaarten met maximaal 2 transacties per dag zijn op te nemen.

Als laatste nog een belangrijke tip; zorg ervoor dat je pas op ‘wereld’ staat ingesteld om er buiten Europa mee te kunnen betalen. Dit kun je online in de Mobiel Bankieren App heel gemakkelijk activeren onder ‘pasgebruik buitenland’ bij de instellingen, je hoeft de optie alleen maar aan te vinken. Het beste kun je voor vertrek even checken of de instellingen juist zijn, want heel soms veranderen deze na een update.

Aandachtspunten bij betalen

Zoals hierboven genoemd wordt het openstaande bedrag op de creditcard aan het begin van de maand afgeschreven. Tussentijds aflossen kan ook en bij gebruik van deze twee opties betaal je geen rente over het bedrag.

Gespreid betalen is ook bij de ING een mogelijkheid, dan bepaal je zelf hoe snel je het openstaande bedrag terugbetaalt. Je hebt meer financiële ruimte, maar er zijn wel een paar zaken om rekening mee te houden wanneer je kiest voor gespreid betalen.

Ten eerste betaal je rente. Uiteindelijk is het bedrag dat je terugbetaalt dus hoger dan wat je daadwerkelijk hebt uitgegeven.

Ten tweede levert deze manier van betalen je een BKR-registratie op, maar schrik niet want dat hoeft niet iets negatiefs te zijn. Allereerst zal de bank bij het BKR checken of je andere leningen hebt en gespreid betalen wel een optie voor jou is. Zo ga je geen lening aan die je niet kunt terugbetalen. Wanneer jouw ING lening hoger is dan €250 geven zij dit ook door aan het BKR. Maar wanneer je gewoon op tijd terugbetaalt, is deze registratie positief en kun je ermee laten zien dat je verantwoord geld leent en je verplichtingen nakomt.

Als je een betaling mist, wordt dit niet direct aan het BKR doorgegeven. Wanneer je meer dan twee keer niet betaalt doet de bank dat wel. Je registratie wordt dan ‘negatief’ en deze blijft 5 jaar zichtbaar. Dat kan negatieve gevolgen hebben wanneer je een nieuwe lening wil aanvragen, zoals bijvoorbeeld een hypotheek.

Wil je zien hoe je registratie bij het BKR eruitziet? Dat kan online via hun website, hiervoor betaal je minimaal €4,95 per jaar. Wil je liever niet betalen? Je kunt het overzicht één keer per jaar gratis per post opvragen. Je moet een formulier downloaden, uitprinten, invullen en opsturen en het overzicht dat je krijgt is een momentopname. Gespreid betalen kun je aanvragen door in te loggen op Mijn ING.


Vond je dit artikel leuk?

Share Article
Social share whatsapp
Image
Mark
Specialist Creditcards bij MoneyButler.nl

Je zou ook kunnen genieten

Wacht niet langer, schrijf je nu gratis in.

We zullen uw e-mailadres nooit delen